Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Racisme binnen de Ummah – Met Azzedine Karrat

30 oktober 2020 @ 18:30 - 20:30

Gratis

De islam leert ons om iedereen gelijkwaardig te behandelen en dat er alleen onderscheid gemaakt mag worden op basis van taqwa (Godsvrees).

“O mensen! Waarlijk jullie Heer is Eén en jullie vader (Adam) is één. Een Arabier is niet beter dan een niet-Arabier en een niet-Arabier is niet beter dan een Arabier; een blanke is niet beter dan een donkere en een donkere is niet beter dan een blanke – behalve in termen van vroomheid en goede daden.”*

Helaas is het zo dat ook binnen de moslimgemeenschap sprake is van racisme en uitsluiting. Om dit bespreekbaar te maken organiseren wij samen met imam Azzeddine Karrat een avond waarbij er een lezing gegeven zal worden over wat de islam ons leert over racisme en discriminatie en hoe de situatie was in het pre-islamitische tijdperk. De lezing is live te volgen via onze Facebookpagina. Daarnaast zal er na de lezing een zoomgesprek plaatsvinden waar ruimte zal zijn voor discussie.

Wil jij graag live aanwezig zijn tijdens de discussie? Verzeker jezelf dan nu van een plek door je aan te melden via www.svmusa.nl/racisme!

*Deze hadith is overgeleverd van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Nadrah (moge Allah tevreden met hem zijn), is vermeld door imam Ahmad (22391) en sahih verklaard door Sheikh Al-Albaanie.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2020
Tijd:
18:30 - 20:30
Kosten:
Gratis
Site:
www.svmusa.nl/racisme

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar